неділя, 14 лютого 2016 р.

Вебінар - нова форма навчання. Прокачай свої навички в зручному форматі!




Тренінги, майстер-класи, конференції та виїзні семінари, ділові ігри та вирішення кейсів - форматів навчальних заходів зараз безліч. Як не помилитися і вибрати правильний, який підходить саме для Вас метод отримання нових знань? Представляємо вам керівництво з навчання в форматі вебінарів.

Вебінар - це форма дистанційного навчання, онлайн-захід в мережі Інтернет, взяти участь в якому можуть від одного до декількох тисяч чоловік.



Переваги вебінарів як форми отримання знань
    
Зручність. Такий спосіб навчання відрізняється комфортністю процесу - Ви можете отримувати важливу для вас інформацію, не виходячи з дому - не потрібно добиратися на майстер-клас, витрачати на це зайві гроші і час. Ви можете уникнути витрат і розвинути свої навички, перебуваючи практично в будь-якій точці земної кулі - головне, щоб під рукою був комп'ютер і Інтернет.
    
Можливість не відстати від групи під час пропуску заняття. Кожному учаснику після проходження висилається запис вебінару, яку можна прослуховувати в індивідуальному порядку. На відміну від звичайних тренінгів, це дає шанс легко заповнити прогалину і далі продовжити курс навчання - якщо ви пропустили одне заняття з серії вебінарів.
    
Сконцентрованість на предмет навчання. Під час онлайн-тренінгу ви можете не відволікатися на те, щоб зробити позначки - запис за Вас ведуть фахівці технічної підтримки, а потім оперативно висилають її Вам на пошту. Варіант для тих, у кого не вистачає часу на перегляд: зробити аудіо-версію вебінару і закачати її в плеєр для прослуховування кращого запам'ятовування матеріалу.
    
Інформація від кращих експертів. У тренінгових агентств не завжди буває можливість привезти експертів з інших міст і країн для проведення майстер-класу. Завдяки технологіям ХХ I століття тепер це стало доступно - тренери можуть провести навчання в ході онлайн-конференції. А Ви в результаті отримуєте актуальні поради від кращих у своїй справі фахівців.
    
Негайний зворотній зв'язок. На звичайному тренінгу не завжди виходить задати свої питання. Вебінар дає шанс адресувати свої запитання тренеру як в письмовій, так і в усній формі - ймовірність отримати «feedback» відразу набагато більше.
    
Невисока вартість у порівнянні зі звичайними тренінгами. Ціновий діапазон вартості участі в одному вебінарі зазвичай від 0 до 300 гривень. За рахунок простоти проведення та підключення, вебінари - відмінний варіант поєднання ціни та якості.


 
Які технічні моменти варто врахувати при участі в вебінарі?

Як показує практика, можливість участі залежить насамперед від стабільного Інтернету. Чим вище швидкість вашого Інтернету, тим вище ймовірність, що все пройде без перешкод.

З техніки Вам знадобляться колонки, навушники або вбудований динамік - для того, щоб чути голос викладача. Посилання і пароль для доступу на сайт Вам вишлють організатори вебінару. Якщо передбачається Ваша участь в ролі спікера вебінару, вам також знадобляться мікрофон або гарнітура; веб-камера - для того, щоб Вас бачили інші учасники вебінару.

Як правило, компанії, які організовують вебінар, намагаються передбачити техпідтримку. Спеціально навчені фахівці розкажуть Вам, що робити, якщо перервався зв'язок, що не показує відео або відстає звук.

Для реєстрації потрібно вказати тільки свій email. Він вноситься в базу, за якою учаснику автоматично за 1 день приходить нагадування про вебінарі і посилання з паролем для входу на портал. 


Що ще відрізняє вебінари від стандартних форм навчання? На майстер-класах тренер дає групові вправи, де ви все одно відпрацюєте отриману інформацію. Вебінари ж вказують напрямок руху, але рухатися в цьому напрямку чи ні - залежить тільки від Вас. Застосовувати нові знання на практиці Ви будете самостійно. Така форма навчання краща для самостійних, дисциплінованих і цілеспрямованих людей, які твердо розуміють, навіщо їм потрібен цей тренінг. Якщо Ви ставитеся до таких людей, вебінари стануть для вас найпродуктивнішою формою прокачування ваших навичок і отримання нової інформації.






Немає коментарів:

Дописати коментар