понеділок, 4 квітня 2016 р.

Навчання в мережі
Освіта — це одна з найважливіших речей, яку ми отримуємо в житті. Це довгий і тернистий шлях, на якому знання, навички та цінності передаються від одного покоління до іншого за допомогою книг, викладання, обговорення, а в останні роки — й Інтернету. Зараз якісна освіта стає все більш і більш дорогою, і як вражають ті люди, які роблять її для нас абсолютно безкоштовною, щоб кожен мас можливість отримати ту якісну освіту, якої він вартий. Нижче наведені 18 безкоштовних освітніх ресурсів, які допоможуть вам у цьому.

The Khan Academy. Академія Хана створена в 2006 році американським викладачем Салманом Ханом, випускником Массачусетського технологічного інституту (MIT) і Гарварду (Harvard Business School). Академія надає сотні лекцій на YouTube і дає доступ до величезної колекції лекцій з математики, історії, охорони здоровʼя та медицини, фінансів, фізики, хімії, біології, астрономії, економіки, космології, органічної хімії, основ американської громадянськості, історії мистецтва, макро- і мікроекономіки, інформатики.



TED Talks. Заявлена завдання відомих конференцій TED складається у вільному поширенні унікальних ідей — «ідей, гідних розповсюдження». У свою чергу TED Talks — це більше 400 відеозаписів різних виступів та лекцій на конференції TED. Прослуховувати матеріал можна в будь-який час: у перервах на роботі, за миттям посуду. Багато відомих учених читають лекції з певних тем, починаючи від зміни клімату до мирних переговорів щодо соціальних проблем. Це і наукова тематика і мистецтво, політика, культура, бізнес, технології, глобальні проблеми та ін.



Coursera. Coursera, як проект у сфері масової онлайн освіти, співпрацює з університетами та коледжами з тільки світу, щоб надати широкій громадськості найкращі програми навчання. Всі онлайн-курси безкоштовні, вони абсолютно повноцінні і після успішного завершення передбачають отримання слухачами сертифіката про закінчення. Є й російськомовні курси. Безкоштовно зареєструвавшись, ви приєднаєтеся до більш ніж 10-ти мільйонів користувачів. Тематика різноманітна: фізика, інженерні дисципліни, гуманітарні науки і мистецтво, медицина, біологія, математика, інформатика, економіка і бізнес.



Stack Exchange. Організований наприкінці 2000-х років, сайт Stack Exchange присвячений питанням і відповідям зі всіляких областей (аналог Yahoo, але відповіді краще). Кожне питання і відповідь можуть брати участь у голосуванні. Користувачі, беручи активну участь у житті сайту, можуть заробляти репутацію по конкретній темі, а також отримувати бали, які розширюють їх можливості на сайті. Теми варіюються від математики до англійської та конкретних програм, як Ubuntu.



WolfRamAlpha. WolfRamAlpha — це онлайн-сервіс, розроблений у 2009 році компанією Wolfram Research. Є, по суті, базою знань і набором обчислювальних алгоритмів, що діють за системою запитань і відповідей. Він обчислює відповідь, грунтуючись на власній базі знань, яка містить дані з математики, фізики, астрономії, хімії, біології, медицині, історії, географії, політики, музики, кінематографії, а також інформацію про відомих людей та інтернет-сайти. Ви можете запитати про одиниці вимірювання чи лінгвістичні нюанси, або навіть поставити біржові запитання, наприклад, пр о MSFT, AAPL, GOOG.



Udacity. Зараз люди у всьому світі вивчають інформатику, але університети не в силах задовольнити зростаючий попит на навчання. Тому і виник у 2011 році сайт Udacity в результаті розширення програми з інформатики Стенфордського університету. Сайтом запропоновані більше 20-ти безкоштовних дистанційних курсів з програмування і не тільки. По закінченні слухачі отримують сертифікат, підписаний викладачами.



MIT Open Courses. Массачусетський технологічний інститут (MIT) створив проект MIT Open Courses, який передбачає публікацію у вільному доступі в Інтернеті своїх курсів як рівня балалавріата, так і магістратури (більшість безкоштовні). А значить будь-яка людина, де б вона не була, може отримати безкоштовну вищу освіту від цього неймовірно престижного інституту.
Yale University Open Courses. Відкриті курси Єльського університету також є унікальною пропозицією. Університет не потребує представлення, він входить в «Лігу плюща» — спільноту найбільш престижних університетів США і надає безліч своїх курсів для широкої громадськості безкоштовно.



Code Academy. Якщо ви вивчаєте програмування, цей сайт буде дуже корисний для вас. Продовжуйте кодинг з Code Academy. Сайт пропонує безкоштовні заняття на Python, Ruby і JavaScript, а також інших мовах, таких як HTML і CSS. Використовуйте його як відеоігри, щоб проходити все більш і більш високі рівні навчання.



Think Tutorial. Think Tutorial надає безліч навчальних програм і підручників, що охоплюють різні аспекти популярного компʼютингу (обчислення). На ньому завантажені актуальні питання та проблеми, з якими ви, ймовірно, стикаєтеся під час навчання програмування.



Duolingo. Duolingo — це безкоштовна платформа для вивчення десятків мов і краудсорсінгових переказів. При цьому вивчення мов побудовано на принципі Гейміфікація — просуванню від рівня до рівня, заробляючи бали. Для кожної мови є не менше 25 рівнів. Ви можете вивчати іспанську, французьку, італійську, німецьку, турецьку, японську та багато-багато інших мов. Є російськомовна версія.



EDX. EDX є глобальним проектом онлайн навчання, розробленим лідерами світової освіти — Массачусетським технологічним інститутом (MIT) і Гарвардським університетом. Платформа пропонує університетські курси по всьому світу безкоштовно. Багато інших університетів підключені до проекту і беруть у ньому активну участь, щоб дати всім нам можливість отримати прекрасну освіту.



Немає коментарів:

Дописати коментар