субота, 16 квітня 2016 р.

Корисні функції WINDOWS 7

Тонкости при работе с Windows 7



1. Напівавтоматичний пошук програм і файлів.

Строка поиска программ и файлов в Виндовс 7

Напевно вже багато хто помітив, що пошук файлів в Windows 7 набагато краще організований, ніж у попередній XP. Раніше нам доводилося вибирати який тип файлу ми шукаємо, та час пошуку займало чимало часу. Зараз же для пошуку досить зайти в Пуск і в нижньому полі введення почати друкувати назву шуканого файлу, і вже на першому складі (2-4 символу) система спробує вам підставити можливі варіанти зі своєї бази. Система шукає відразу скрізь, це і файли аудіо та відеоформатів, пошта та архіви, одним словом все що може бути вам є в даний момент. Але щоб користувач не зламав собі голову у виборі, йому всі файли пропонуються в відсортованому по категорії віде.Строка пошуку програм і файлів в Віндовс 7
Файли експлоуера в одній групі, Документи, Microsoft Office Outlook все по групах. Звичайно може бути так, що ви відразу не побачите в списку потрібного вам файлу, тоді натискаєте на посилання «Ознайомитися з іншими результатами». Там вже буде абсолютно весь перелік знайдений файлів по вашому запиту.

2. Прискорюємо систему за допомогою ReadyBoost.

ReadyBoost ускоряем ПК

А ви знали що будь-який зовнішній накопичувач інформації підключений до вашого ПК може бути використаний для прискорення при великих навантаженнях! Ні, ну тоді уважно читайте і ваша машина стане трішки спритніше під управлінням Windows 7, із застосуванням додаткових можливостей. Якщо порівнювати XP і 7, то за швидкістю і спритність виграє звичайно XP. Хоча якщо правильно налаштувати і оптимізувати семерочку, то і вона полетить непогано. Як я і написав, зараз розглянемо можливість прискорити роботу системи за допомогою зовнішнього накопичувача. Це може бути USB флешка, зовнішній HDD або навіть ваш телефон підключений до ПК. Я розгляну приклад на USB флешці 16G. Під'єднуємо її, чекаємо поки система розпізнає і довантажити дровишки. Якщо спрацював автозапуск, можемо закрити, а ще уточню, що не важливо є щось на ній чи ні. Але чим більше вільного місця, тим краще. ReadyBoost прискорюємо ПКПереходім в Мій компютер і бачимо там наш накопичувач в графі пристроїв зі знімними носіями. Кількома на ньому правою кнопочкою миші і з списку, що з'явився беремо в самому низу «Властивості«. Перед нами відкриється вікно з 8 вкладками, переходимо у вкладку ReadyBoost. Відзначаємо чекбокс навпроти пропозиції використовувати цей пристрій і повзунком виставляємо місце, яке даємо в розпорядження системи. Тиснемо застосувати і ОК, ось і все готово. Місце які ви дали системі буде використано під кешування, а це як ніяк поліпшить роботу. Windows 7 можемо працювати одночасно з 8 незалежними один від одного накопичувачами, але не більше 32 гігабайт кожен.

3. Запускаємо програму від імені іншого користувача не виходячи з системи.

запуск от имени другого пользователя

Нікому не секрет, що є програми, які відмовляються запускатися на 7 звичайним подвійним кліком. У такому випадку доводиться навести на програму курсор, зробити правий клік і з списку вибрати Запуск від імені адміністратора. Але є ще одна можливість запуску програм від імені іншого користувача. Вам не потрібно для цього перезаходити через пуск під іншого користувача, а досить зробити так: наводимо на іконку програми затиснувши Shift + робимо правий клік і вибираємо Запуск від імені іншого користувача.
запуск від імені іншого пользователяГде це може стати в нагоді, наприклад на вашій машині є кілька учеток, щоб не лазити між ними через пуск, а це час, користуємося вищевказаним способом.

4. Перезавантаження Windows, а також запуск без програм автозапуску.

Частенько нам доводиться перезавантажити систему, причини можуть бути різні від банального неробства, до повного зависання і неможливості працювати. Так ось коли ми заходимо в пуск і там беремо перезавантажити систему, відбувається повне перезавантаження всієї апаратної частини машини. Але є й інший спосіб, а саме: під час натискання кнопки перезавантаження Віндовс затиснути і утримувати на клавіатурі клавішу Shift, то станеться тільки перезапуск самої WINDOWS. Що звичайно прискорить процес зворотного завантаження.

Так а тепер що стосується запуску системи в роботу. За час роботи з комп'ютером, набирається певна кількість програм, які запускаються автозапуском, разом зі стартом windows. Найсумніше, що вони нам навіть можуть бути і не потрібні в цій сесії, але навантаження то дають. Як їх відключати з автозапуску або зовсім видаляти ми Поговрим в іншому посту. А зараз я розкрию простий метод запуску системи уникнувши старту всіх автозапускаемой програмуль :). Все дуже легко, при включенні ПК утримуємо кнопку Ctrl, якщо ж вам потрібно буде задіяти одну з тих програм просто запускаєте і як звичайна програма.

5. Скріншот екрану, а також активного вікна.

Ну счас напишу про баяні .... Звичайно все ви напевно знаєте що є така клавіша на клавіатурі з назвою «Print Screen» і при натисканні на її ми робимо знімок всього що знаходиться на моніторі. Це і ярлики і рядок пуску, вообщем все, все. Іноді це не зовсім зручно, так як наприклад потрібно передати тільки якусь частину з нашого рабочегог столу. І тоді доводиться знімок редагувати, обрізати зайві ділянки. Розробники системи нам вирішили спростити трохи задачу і тепер є можливість робити скрін тільки активного вікна (там де останній раз працювали мишкою або клавой). Зробити такий скріншот також легко як і попередній, потрібно тільки затиснути клавішу «Alt» а потім вже «Print Screen«. І ви отримаєте знімок вашого активного вікна. Цей знімок потрапляє в буфер обміну системи, щоб його використовувати або не втратити потрібно відкрити будь-яку програму по роботі з графікою і в новому документі натиснути «Ctrl» + »V» ну і зберегти.

6. Приховуємо ім'я папки і саму папку на робочому столі.

прозрачная папка

Я думаю такий спосіб може допомогти від малодосвідченого користувача заховати щось сокровенне (наприклад папку з музикою класики 🙂). Я розповім як це організувати, а ви вже дивіться треба це вам чи ні. Отже для початку приберемо назву в самій папці, для цього робимо клік на папці (один клік лівою кнопкою), вона відрізняється від інших. Тиснемо клавішу F2, поле з ім'ям стане актив але для перейменування. Утримуючи правий Alt набираємо 255 на правій Цифровий клавіатурі і жмеь Enter. Якщо ви все робили правильно. то ваша папка буде вже без імені :). прозора папкаТеперь треба її приховати. Заходимо в властивості цієї ж папки і у вкладці настройки в низу вікна беремо змінити значок. Зі списку вибираємо прозорий варіант, їх там три, ставимо будь-яку. Ок - Застосувати - Ок і все готово. Ваша папка прихована і її не бачити неозброєним поглядом. Якщо ви випадково забудете де розташована ваша папка, є проста можливість її відшукати: натискаємо на будь-який об'єкт робочого стола, папка або програма, навіть ярлик підійде і потім натискаємо комбінацію Ctrl + A, тобто бачили все. Серед усього іншого ви помітите і свою папку.

 7. Закріплення часто використовуваних програм в панелі завдань.

Нехорошою звичкою є колекціонування ярликів і папок на своєму робочому столі. По-перше це уповільнює запуск і перезапуск вашої Windows, по-друге це не дуже зручно та й не красиво. На мою думку можна залишити Мій компютер, кошик і папку в яку можна закинути найнеобхідніші програми або файли. Ви скажете а як же часто затребувані програми? Ось я до цього і веду, є у нас рядок завдань, так би мовити активних і неактивних додатків. За умовчанням вона знаходиться в нижній частині і в ній за замовчуванням вже стоїть Explorer, провідник, і ще щось не пам'ятаю точно. Так ось туди дуже легко додати будь-яку програму або гру. Я знаю два варіанти як туди прикріпити вашу програму. 1 - клікнувши лівою кнопкою миші тягнемо ярлик на панель задач, з'явиться напис «Закріпити в панелі завдань» відпускаємо клік і все готово у вас є завжди доступ до програми. Другий варіант, це коли програма запущена, вона тимчасово перебуває в панелі завдань, до її закриття. Ось поки вона відкрита наводимо на неї в панелі завдань, робимо правий клік і в появіашемся списку вибираємо аналогічно першому «Закріпити в панелі завдань«.

8. Робимо зручну навігацію в меню пуск.

Расширяем доступ к файлам в меню пуск

Зараз покажу вам як зробити в меню пуск не просто перехід в конкретну папку, а перехід на конкретний файл папки або розділ диска з меню компютер.

ставим чекбоксы

Розширюємо доступ до файлів в меню пускКак бачите ми можемо перейти абсолютно в будь-яку папку користувача і вибрати потрібний файл не залишаючи меню Пуск.ставім чекбокси Тепер розповідаю, як це організувати. Заходимо в меню пуску там де список для переходу: Документи. Зображення, Музика і т.д. в низу є пусте місце під списком, на ньому робимо правий клік і заходимо в властивості. Тиснемо кнопку «Налаштувати» в правому куті. Тепер ставимо чекбокси як показано на скріншоті у мене навпаки того меню, яке хочемо зробити випадає. Після вибору тиснемо ОК, потім застосувати і ще раз ОК. Заходимо в пуск і милуємося нашим досягненням. Не забувайте похвалитися друзям і розповісти в соціалці. Та й взагалі було б непогано, вам залишити коментар і побажати мені успіху в подальших намаганнях або покритикувати за щось :).

9. Задаємо примусово число процесорів для роботи нашої системи.

Выбор настроек процессора

Зараз я вам відкрию один секрет, за якою стоїть дати по вухах програмістів Microsoft, а саме: ваша система тільки на нових програмах 2013 року працює з більш ніж одним ядром. Так, так саме так і всі ваші старі проги і ігрулю навантажують один якийсь проц, вижимая з нього всі соки. Зараз ми будемо виправляти це положення речей :). Слідкуйте уважно за мною і у вас все вийде. Натискаємо сочитание клавіш windows + R (або в меню пуск в пошуку вводимо виконати і переходимо по верхній посиланням), у вікні прописуємо msconfig і тиснемо Ок.Вибор налаштувань процесора У віконці переходимо у вкладку Завантаження та тиснемо Додаткові параметри. Перед нашим поглядом з'являється віконце, де ми і вкажемо зараз кількість ядер і параметр ОЗУ.

Выставляем число процессоров

 Але це до слова 🙂 а ми ж підійшли до найважливішого моменту.Виставляем число процесорів Ставимо дві галочки навпроти Числа процесорів і Максимум пам'яті, з списку вказуємо ваше кількість процесорів - ядер, а в ОЗУ воно при простановке галочки саме вкаже ваше кількість в мегабайтах . Юольше тут нічого не чіпаємо і тиснемо ОК. У наступному вікні Застосувати і Ок і система пропонує перезапуститися, з чим ми погоджуємося бо в іншому випадку настройки не збережуться. Я собі налаштував, подивлюся як воно себе покаже, потім в коментарях відпишуся.


10. Закриваємо всі відкриті програми одним кліком.

закрепляем в панели задач

Частенько буває так, що працюючи на компі ми понаоткривалі досить чимала кількість програм, і щоб їх закрити доводиться кликати по кожній, або ж повністю вимкнути компютер. Є оптимальне рішення цієї проблеми. Качаємо маленький додаток CloseAll, яке чудово справляється з поставленим завданням. Розпаковуємо архів в якому є як для 32 так 64 розрядно системи додаток CloseAll.закрепляем в панелі завдань Переміщаємо папку подалі, можна на диск D наприклад, а сам файлик закріплюємо в панель задач.

Немає коментарів:

Дописати коментар