субота, 30 квітня 2016 р.

Лінукс для роботи та задоволення.



Grusha Linux  — операційна система на базі Linux, яка розроблялася українськими розробниками, що прагнули створити максимально зручну та дружню до користувача операційну систему. Попередні версії Grusha Linux були створені на базі Mint таUbuntu. Починаючи з 2010 року Grusha Linux базується на дистрибутиві Sabayon Linux.


Grusha Linux — це максимально зручна та дружня операційна система на базі GNU/Linux, яка створюється командою проекту Grusha.org.ua.

     Ви можете зі зручністю дивитися відео, користуватися інтернетом, переглядати пошту чи фотографії, робити офісну роботу, грати ігри. І це все абсолютно безкоштовно! Зручність, функціональність, велика кількість українізованих програм та безкоштовність роблять Grusha Linux кращою альтернативою платним операційним системам та програмам як вдома так і в на підприємстві.






KSI Linux — колишній дистрибутив ОС Лінукс, який розроблявся в Україні.
Головний розробник — Кубушин Сергій Іванович (KSI).
Із 1997 року розроблявся на базі Red Hat для серверів провайдера Global Ukraine. Пізніше у 1999 році Кубушин організував власну компанію KSI із розробки та підтримки дистрибутиву.
Версія 1.1 (CyberZOO) вийшла 5 листопада 1997 року
27 січня 1999 року оголошена і у березні випущена версія 2.0 Nostromo. Це був перший дистрибутив Лінукс із ядром 2.2
Дистрибутив складається з двох дисків: на першому — бінарні пакети, на другому — початкові тексти.


Система ЦВК України, на якій проводились президентські вибори 1999 року, та наступні вибори, базувалася на KSI, з використанням лише вільного ПЗ. Система успішно себе зарекомендувала.
myLinux — базований на Fedora дистрибутив Лінукс, що розробляється в Україні.
Сьогодні Linux - сучасна, стійка і розвинута система, що майже миттєво вбирає в себе самі останні технологічні нововведення. Існує безліч застосувань, призначених як для домашнього використання, так і для повнофункціональних робочих станцій і серверів Internet.
В Україні розробкою національного дистрибутиву операційної системи Linux, що має назву myLinux, займається компанія МАЙЛІНУКС (www.mylinux.ua).
Одним із завдань компанії МАЙЛІНУКС є створення в Україні національної багатозадачної, багатокористувальницької операційної системи на базі відкритого програмного середовища.
Операційна система myLinux є вітчизняним програмним продуктом, що може максимально вдовольнити вимоги щодо надійності роботи, відповідності міжнародним відкритим та державним стандартам, підтримки української мови та безпеки інформації.



Немає коментарів:

Дописати коментар