четвер, 31 березня 2016 р.

Компютерні ігри 
для вивчення інформатики

 Комп'ютерна гра - це вид ігрової діяльності із застосуванням мультимедійних технологій, а також технології віртуальної або, інакше кажучи, альтернативної реальності. Комп'ютерна гра – це своєрідна  форма навчально-виховної діяльності, що імітує ті чи інші практичні ситуації, є одним із засобів активізації навчального процесу, сприяє розумовому розвитку. У внутрішньому (змістовному) плані комп'ютерні ігри багато в чому схожі з традиційними іграми, але мають і принципові відмінності.

По-перше, багато комп'ютерних ігор будуються по принципи поступового ускладнення ігрових та дидактичних завдань, як би підтримуючи дитини в «зоні найближчого розвитку».
По-друге, така «етапність», закладена в програмі, часто не дозволяє перейти на наступний етап без виконання завдання попереднього рівня. В інших іграх можна за допомогою вибору в «меню» довільно вибирати рівень складності завдання. У деяких іграх програма сама підлаштовується під дитину і пропонує йому нові завдання з урахуванням його колишніх відповідей: більш складні, якщо завдання виконуються успішно, або більш прості - в зворотному випадку.
По-третє, багато ігор на відміну від традиційних містять елементи випадковості. У комп'ютерних програмах цей технічний прийом широко застосовується для додання грі новизни, несподіванки, дива. Як би раптом можуть виникати нові персонажі, нові ситуації, несподівані явища і взаємозв'язку. Випадково виникають, динамічно змінюються навіть всередині однієї гри, чого не буває в іграх традиційних.
Комп'ютерні ігри - досить велика група методів і прийомів організації педагогічного процесу.
Отож пропоную вашій увазі:


Рік випуску: 2006
Жанр: Квест
Розробник: Еврика-Klett
Видавництво: МедиаХауз
Платформа: PC
Мова інтерфейсу: Тільки російська

Опис:
Молодий герой, який прилетів в гості до дядька - знаменитому археологу, потрапляє в дивний вир подій. Ледве врятувавшись від обвалу, він виявляє пропажу безцінних артефактів і стикається з неймовірним науковим відкриттям ...
Під час своїх пригод нашому герою належить знайти зниклого вченого, розплутати клубок інтриг, впоратися зі складними завданнями, і, нарешті, знайти і викрити злочинця.
Перед Вами розіграється таємнича історія в найкращих традиціях таких популярних комп'ютерних ігор, як "Зламаний меч" або "Фантасмогорія". Ви потрапите в світ стародавніх храмів і монастирів, покинутих міст і заплутаних лабіринтів, великих загадок минулого і сьогодення, які таємничим чином переплітаються, створюючи захоплюючий ігровий світ.
У навчальній комп'ютерній грі "Інформатикус" Вам належить вивчити різні галузі інформатики: двійкову систему числення, графи, криптографію і т.д. Ви робитимете програмуванням робота, навчитеся використовувати азбуку Морзе, дізнаєтеся, як зберігається і передається інформація і багато іншого ...
В освоєнні комп'ютерної гри "Інформатикус" Вам допоможе електронний інтерактивний довідник, що містить підказки до всіх головоломок, які належить вирішити.
Навчальна комп'ютерна гра "Інформатикус" рекомендована всім любителям квестів, головоломок і пригод, а також школярам, що вивчають інформатику.

Додаткова інформація:
Більше 30 різних завдань і головоломок
Більше 200 енциклопедичних статей
Більше 20 тестів з інформатики
Безліч інтерактивних моделей і міні-ігор
Повністю російською мовою


Системні вимоги:
Windows 98 / SE / NT / ME / 2000 / XP;
Pentium III 450 МГц;
64 Мб оперативної пам'яті;
300 Мб вільного місця на жорсткому диску;
16-ти швидкісний пристрій для читання компакт-дисків;
Звукова карта;
Quicktime 6 (поставляється з програмою);
клавіатура;
Миша.



Немає коментарів:

Дописати коментар