понеділок, 21 листопада 2016 р.

Визначено найпопулярніше слово по пошуковим запитам.



Американський онлайн-словник Dictionary.com визначив найбільш популярне слово в 2016 році.
Про це повідомляє Associated Press. За підсумками сервісу лідером стало слово "ксенофобія". Його визначали за кількістю пошукових запитів користувачів в мережі. Представники онлайн-словника зазначили, що люди стали активніше шукати його за допомогою пошукових програм на тлі кризи з сирійськими біженцями, референдуму про вихід Великобританії з ЄС, а також президентської гонки в США.

Лише за два дні в червні, коли британці голосували на референдумі про Brexit, число пошукових запитів слова виросло на 938%. Нова хвиля інтересу до "ксенофобії" виникла вже в наступному місяці. Причина крилася в тому, що президент США Барак Обама вжив його для опису передвиборної кампанії кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Сам же онлайн-словник Dictionary.com дав таке визначення слову "ксенофобія" - страх або ненависть до іноземців, людей іншої культури або незнайомцям. Розробники сервісу планують розширити визначення. Планується значно розширити це поняття - "страх або невдоволення мораллю, звичаями і манерою одягатися людей, вихованих в інших культурах".

Немає коментарів:

Дописати коментар