субота, 13 серпня 2016 р.

Дослідники змогли розблокувати смартфон за допомогою «паперових» відбитків пальців.


Команда з університету штату Мічиган змогла розблокувати смартфон жертви вбивства, оснащений сканером відбитків пальців. Про це їх попросила місцева поліція, яка сподівалася, що дані на пристрої можуть допомогти слідству. Дослідники використовували вручну покращене зображення відбитків жертви, надруковане на токопровідному папері, повідомляє The Verge.

Команда чиказького університету на чолі з професором Аніл Джаіна спершу намагалася розблокувати смартфон, надрукувавши на 3D-принтері репліки пальців жертви. Але отримані моделі виявилися недостатньо точними, щоб обдурити сенсор Samsung Galaxy S6.
Проблема в тому, що зображення, які використовували дослідники, були зняті поліцейськими давно і мали неточності. Щоб вирішити цю проблему, команда використовувала алгоритм поліпшення зображення для заповнення прогалин в лініях відбитків. Після нанесення їх поліпшеної версії на провідну електрику папір Джаїн зміг розблокувати смартфон.


Він і команда раніше опублікували дослідження, в якому пояснюється, як будь-який, у кого є якісні відбитки пальців, звичайний струменевий принтер і струмопровідна папір, може обдурити сканер відбитків пальців. Дослідникам таким чином вдалося розблокувати Samsung Galaxy S6, Huawei Honor 7, хоча на iPhone 5S і Meizu MX4 Pro цей метод працював ненадійно.

Немає коментарів:

Дописати коментар