середа, 3 серпня 2016 р.

Навіщо смартфону подвійна камера?
У мобільній зйомці потрібна революція.



Камера в мобільних пристроях досягла своєї стелі, збільшення розмірів сенсора та інших параметрів не приводить до принципового підвищення якості знімків. Можна ньому повинна бути встановлена хоч 30-мегапіксельну матрицю, але фото з середньою мильниці дворічної давності не поступатимуться знімках із смартфона.

Для того, щоб вивести якість мобільного фотографії на новий рівень, доведеться збільшувати розміри камери, а значить - робити смартфон більше, товще і важче. Зрозуміло, Apple на таке не піде, а решта компаній не стануть сходити з протоптаною доріжки і експериментувати з камерофонами.
Як би не старалися маркетологи Apple, влаштовуючи конкурси мобільного зйомки і демонструючи результати, яких можна досягти за камерою iPhone, для рядового користувача фото зі смартфона так і залишаться на рівні Instagram, Snapster і т.п. У поїздку або подорож ми все одно візьмемо з собою гарну камеру.



У любителів якісних фото, які звикли носити з собою смартфон і камеру, в найближчому майбутньому може з'явитися відмінна альтернатива. Вже зараз аналітики передрікають появу подвійної камери в iPhone 7 Pro. З цим нововведенням смартфона не все так просто. Уже рік Apple володіє компанією LinX з перспективними напрацюваннями в області мобільної фотографії. Ізраїльські розробники пропонують використовувати кілька невеликих модулів, які будуть робити фото в різних діапазонах з різними настройками. Далі з отриманих картинок програмним шляхом формується готове фото.
Найбільш підходящим рішенням буде подвійна камера (RGB + Black / White), яка дозволяє більш ніж в два рази збільшити пропускну здатність системи і дати більш чітку картинку в умовах низької освітленості. Один модуль при цьому фіксує чорно-білий знімок, а другий - колір для всіх об'єктів в кадрі.
Можливо, саме така технологія з'явиться в iPhone 7. Ніякого 3D або орієнтації на VR, як могло здатися багатьом, тільки якісні знімки при будь-якому освітленні.

Конкуренти не дрімають.
Кілька місяців тому подібні рішення в своїх флагманів представили компанії LG і Huawei.
У смартфоні LG G5 дві основні камери: 16 МП f / 1.8 і 8 МП f / 2.4. У стандартному режимі використовується 16-мегапіксельний сенсор, а при створенні широкоформатного знімка задіюється і 8-мегапіксельний модуль. Якість знімків не вражає уяву, але діапазон квітів ширше, а шумів менше, ніж у конкуруючих моделей.
У пристрої Huawei P9 застосований принципово інший підхід до реалізації подвійний камери. Обидва модулі мають дозвіл в 12 МП f / 2.2, однак, один з сенсорів монохромний. Він знімає чорно-білу картинку, отримуючи при цьому максимальну кількість світла, а другий модуль по суті лише розфарбовує частини кадру.
Так розробники домоглися більшої чутливості при створенні знімків, програмна частина не підкачала, фото створюються без найменших затримок.

Що ми чекаємо восени.
Зрозуміло, революцію. Ми хочемо переосмислити мобільне фото, побачити його в новій якості і не просто заповнювати знімками профілі в соціальних мережах, а поповнювати домашню колекцію прямо зі смартфона.

Швидше за все, одна з модифікацій iPhone 7 отримає технологію схожу з Huawei P9. Таке рішення на даний момент є піком розвитку в галузі мобільних камер.

Інші виробники теж не стоятимуть на місці, за оцінками аналітиків в нинішньому році третина флагманських смартфонів отримає подвійну камеру, а в наступному році такий фішкою обзаведеться більшість топових пристроїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар